Направи си сам проекти за скара

Направи си сам проекти, свързани с барбекюто

Барбекютата са много популярни сред хоби готвачите през лятото. За да осигурят по-голямо разнообразие, опитни хоби грилъри обичат да пробват ръката си в домашното. Това обикновено се отнася до вашите собствени творения на скара, изискани гарнитури и домашно приготвени маринати. Ако това не ви е достатъчно, можете да изпуснете парата с ръцете си и да превърнете бъдещите барбекюта в истински акцент с проект „Направи си сам“.

Изградете практично място за съхранение на принадлежности за барбекю

Станция за съхранение, изработена от мебелни палети, пасва идеално до обикновеното барбекю и разполага с всичко необходимо за успешно барбекю парти: напитки, ножове за рязане и разбира се щипки за барбекю – всичко може да се съхранява перфектно в тях. Това прави печенето на скара невероятно спокойно и имате всичко под ръка, без да се налага първо да го търсите.

Как се прави За строителния проект са ви необходими два подобни блок палета, наричани още индустриални палети, с размери около 110×100 см. В допълнение, няколко дъски, например износени оградни летви. Завивате палетите заедно, така че горните страни да са изправени и да образуват предната и задната част на станцията за съхранение. Можете да премахнете междинните плоскости на палетите според нуждите. Това създава по-малки или по-големи отделения, в които намират място чаши, бутилки, щайга с напитки и други подобни.

Благодарение на допълнителните дъски, които са прикрепени към горната част на конструкцията, имате практична повърхност за съхранение и работа, върху която можете да режете багети или да подреждате салати, докато месото цвърчи на скарата. Можете също да закачите някои куки и да прикрепите ръкавицата си за грил, щипки и телена четка към тях.

Изграждане на скара

Изграждането на скара прави още по-забавно да . След като вашата DIY скара е завършена, можете да разпуснете въображението си.

Скара на дървени въглища

Опитните скара често имат високи изисквания към своите грил устройства, които не винаги могат да бъдат изпълнени с готовите скари – особено по отношение на външния вид и размера на място за съхранение и скара. Ако искате да проявите креативност и да проектирате вашата скара на дървени въглища според вашите идеи, трябва само да знаете от кои материали се нуждаете и за какво друго трябва да помислите.

Първата стъпка е да изберете подходящо място за скара в градината. Важно е повърхността да е равна и разстоянието до кухнята да е възможно най-кратко. Следващата стъпка е изграждането на основата за скарата. Това може да бъде излята основа или завършена подова плоча. След това накрая отива към стените на скарата. Първият слой тухли трябва да бъде фиксиран към основата с огнеупорен разтвор. След това изграждате един слой върху следващия, докато се достигне желаната височина. Не забравяйте да работите допълнително внимателно, за да направите стената права. След това правите сегментна арка от камъни, поставени един до друг и изправени. Накрая поцинкованото желязо се закрепва към зидарията с хоросан като опора за скарата.

Барбекю камина като пещ за пица

Доволни ли сте напълно от вашия грил? Какво ще кажете за фурна за пица, за да добавите повече пица към ежедневното печене на скара? И тук всичко започва със стабилна основа. Тъй като пещта ще бъде доста тежка, основата трябва да се излее от бетон. За да направите това, първо трябва да изкопаете плитка яма в желания етажен план, като цялата работа е дълбока около 30 см. За да сте сигурни, че бетонът няма да се напука по-късно поради времето, трябва да го оборудвате със стоманени пръти.

След това основата е тухлена с кухи блокове. Запълвате вътрешността на камъните с чакъл, а вътрешната страна на основата с повече камъни и повече чакъл. Отгоре идва слой от празни стъклени бутилки. Те осигуряват изолация и по-късно предотвратяват твърде бързото разсейване на топлината във фурната. Бутилките също са покрити с чакъл. След това изграждате действителната фурна за пица. Подът е от огнеупорни тухли. За да създадете формата на купола, натрупайте точно измерена купчина чакъл върху тухления под, два пъти по-широка, отколкото е висока, и възможно най-равномерна. Куполът е изграден около тази чакълна могила, която служи като заместител за по-късното помещение за печене. Но преди да могат да се закрепят камъните, първо върху купола се полага слой глинеста почва, след това слой навлажнена слама и друг слой глинеста почва със слама за изолация.

След една седмица време за сушене можете да извадите чакъла от отвора. Печката е и измазана – за по-хубав вид. По желание можете да нанесете друг, по-фин слой мазилка и да украсите печката и основата с шарки или да прикрепите мозайки. Когато глината е напълно изсъхнала, всичко, което трябва да направите, е да започнете да правите пица.

Създайте огнище

Огнището в градината е идеално за дълги уютни вечери край огъня, но разбира се е и чудесна възможност за барбекю. За самостоятелно направена камина се нуждаете главно от многоъгълни плочки, стари клинкерни тухли, мулч от лава и базалт и фуги. Как да процедирате Първо изрязвате копките върху кръгла повърхност. Дупката трябва да е дълбока около 30 см. След като уплътните с ръчния трамбов, напълнете слой мулч от лава в долния ръб на ямата, разстелете тухлите върху нея и ги ударете с гумен чук на височината на външния ръб.

След това зоната на горния ръб се втвърдява отново. След това има слой базалтови стърготини с дебелина около 5 см, който се заглажда с мистрия. След това камината е рамкирана с плочи от естествен камък. Уверете се, че разстоянието между камъните е възможно най-малко. За да сте сигурни, че панелите са здраво поставени, трябва да ги затворите с клинкерни тухли. Използвайте част от изкопа, за да запълните лентата между плочите и тревата. След това използвайте ръчна метла, за да почистите фините песъчинки в фугите между плочите от естествен камък. Запълнете празнините между тухлите с пясък и мулч от лава. След това поставете достатъчно мулч от лава в ямата, за да покрие дъното с около 5 см. И накрая, всичко, което трябва да направите, е да поставите въртящата се скара над камината и проектът „Направи си сам“ е завършен.

Изградете градински плот

Самоделният градински плот е не само изключително практична мебел за следващото барбекю парти, но и истинско привличащо вниманието в градината. Има много начини да изградите сами брояч. Формата, размерът и материалите могат да бъдат адаптирани към личния вкус и индивидуалните изисквания. Подходящите материали включват каси за бира, тухли Ytong (), дърво и палети.

Преди започване на строителния проект трябва да се изяснят следните въпроси:

  • Къде точно трябва да се намира гишето?
  • Колко място има за него?
  • Трябва ли плотът да има място за съхранение или не?
  • Трябва ли плотът да е мобилен или не?

Трябва също да помислите дали градинският плот трябва да има аксесоари. Например осветление, куки, хладилник или скара.

Плот от палети

Всеки, който иска да изгради градински плот с малко усилия, е добре да използва необработени мебелни палети. Изпълнението е особено лесно, тъй като палетите са вече сглобяеми елементи, които могат да се комбинират един с друг. Необходими са ви четири палета, които са подредени изправени в U-образна форма и завинтени заедно. Блатната завършва проекта „Направи си сам“. Броят получава допълнителна стабилност, както и място за работа и съхранение от панел вътре. Това може да бъде обикновен дървен панел или стар кухненски плот.

Ако палетите все още не са покрити със защита от атмосферни влияния, това все пак трябва да се направи, за да се предпази дървото от атмосферните влияния. За да се гарантира, че боята е нанесена равномерно, препоръчително е да рисувате в така наречения кръстосан модел: ходът на четката е първо напречно и след това по посока на зърното. Профил на автора: Джесика Цимерман е обучен ландшафтен градинар. В личния си живот тя обича да готви и пече на скара и винаги изпробва нови проекти „Направи си сам“.