Меню за Хелоуин – рецепти за призрачна храна

Меню за Хелоуин - Рецепти за призрачни храни

Страшна храна в нощта на Хелоуин

Хелоуин – най-страшният празник в годината е точно зад ъгъла. Но какво готвиш за Хелоуин? Традиционните ястия за Хелоуин включват бонбони, за да прогонят всякакви „зли“. За домашно меню за Хелоуин са подходящи разнообразни закуски, салати или печени изделия. Храната за Хелоуин е украсена с изображения на паяжини, призраци или нещо подобно, така че става дума повече за дизайн, отколкото за готвене. Хелоуин е чудесна възможност да сервирате най-обикновените ястия по необичаен начин. Като цяло, имате нужда от идеи за Хелоуин, независимо какво!

И така, как трябва да изглежда вечерята за Хелоуин?

Освен солени закуски за Хелоуин, можете да сервирате и призрачни плодове. С малко въображение мандарините стават тикви. За да осъществите тези идеи, не ви трябва много повече от самия плод. Една хубава червена ябълка е потопена в разтопен шоколад и имате призрачни лакомства за Хелоуин в чиния!

Пълнени яйца с паяк маслини

са лесен начин да направите нещо страшно. Паяци от черни маслини или очи от зелени маслини и червени зеници от кетчуп плашат всички. Не е подходящ за детско парти, но е подходящ за възрастни.

Хелоуин пица с черни маслини

Между другото, същите черни маслинови паяци могат да украсят не само пълнени яйца, но и всяка салата или дори. Така получавате максимално удоволствие и вкус с минимум труд!

Вещинска метла със сирене и пръчки гевреци

Метлата на вещица е един от най-важните атрибути на партито! Метлата на вещица се прави много лесно от парче твърдо сирене, пръчка гевреци и стрък лук.

Мумии – наденици в тесто

или Bratwurst в тесто е нещо, което повечето деца могат да направят с лекота! Такова лакомство не само се вписва идеално в концепцията на празника, но ще донесе истинска радост на децата. Тестото с мая и колбасите са тайната на перфектното призрачно ястие. Между другото, можете да направите очуканите колбаси в още „по-бърз“ вариант — кифлички за хот-дог, спретнато нарязани „пръсти“ и кетчуп — това е целият антураж за Хелоуин. Толкова просто! Паяжина от майонеза, заквасена сметана или шоколад може да не е най-здравословният вариант, но е бърз и лесен. Можете да украсите всяка салата или всякакъв вид торта с паяжина – това ще направи ястието ви типично за Хелоуин за нула време.

Призраци, направени от меренга или маршмелоу

Безе призраци се правят от разбит белтък и захар и се пекат във фурната. След това призраците са украсени с лица. Втори вариант са призрачните маршмелоу: те са лесни за приготвяне и са идеалното лакомство за Хелоуин за деца.

Бисквити и торти за Хелоуин

Можете да изпечете страшни такива от обикновено прясно тесто. След това украсете с плашеща глазура. По същия начин можете да приготвите и малки тиквички от бутер тесто, които имат прекрасен вкус с всякакъв пълнеж. Сладките паяжини могат да направят шоколадова торта или очарователно плашеща визия. Можете да украсите всяка торта или сладкиш по този начин от топли блата или глазура от яйчен белтък.