Джинджифил – коренът и неговите ефекти

Джинджифил с неговите ефекти и приложения

Джинджифилът е най-старата подправка, един от най-важните елементи на индийската и азиатската кухня. Джинджифилът е депо от витамини, минерали и етерични масла, които имат укрепващо, тонизиращо и противовъзпалително действие върху организма. Джинджифилът има чудесно свеж и пикантен вкус и аромат.

Джинджифил се съчетава добре с напитки

Най-простият черен чай, приготвен с лимон и джинджифил, е едновременно вкусен и здравословен. При лошо време джинджифилът ви затопля отвътре и поддържа тялото ви топло за дълго време. Джинджифилът се използва в горещи алкохолни напитки като греяно вино и пунш. Канела, карамфил и джинджифил са трите основни съставки на всеки. е много популярен. Можете да ги приготвите сами, като добавите към водата 2 х 2 см парче корен от джинджифил, резен или две лимон и овкусите с лъжица захар.

Джинджифилът се съчетава добре с печене

, Шарлот с джинджифил или меденки привличат вниманието на всяко чаено парти със свежия си вкус. Освен това джинджифилът помага за по-доброто усвояване на брашното, активира стомаха и предотвратява застоя. Опитайте да използвате по-малко захар и по-грубо брашно, като овесено или елда брашно за печене. Заедно с джинджифила, такава комбинация е не само нова и вкусна, но и здравословна. Заменете захарта с мед и печенето не само ще бъде ароматно, но и ще съдържа по-малко калории.

Джинджифилът е чудесна подправка за риба или домашни птици

Благоприятният ефект на джинджифила е особено добър през нощта и сутрин, когато няма и следа от тежест в стомаха след дълго вечерно хранене. При печене, задушаване и печене може да добавите още малко джинджифил. Джинджифилът произвежда приятна пикантност, напомняща пипер.