9 начина да изгаряте мазнините по-бързо и да отслабнете отново

изгаряне на мазнини и отслабване

Човешкото тяло е механизъм, който лесно се адаптира към почти всичко. Дори ако сте пренебрегнали упражненията или правилното хранене и сте наддали малко тегло с течение на времето, можете да се отървете от него доста бързо. Следвайте нашите прости съвети и няма да е проблем за тялото ви да изгори мастните депа за кратко време. Не бъдете от хората, които се ядосват за ситуацията, но не правят нищо, за да я подобрят. Започнете активно да работите върху себе си и резултатът няма да закъснее.

1. Постоянно се придържайте към правилния път.

Много хора, които се опитват да отслабнат и се претеглят редовно, спират диетата просто защото не виждат значителни промени и следователно губят всякаква надежда да отслабнат. И това определено е грешно, защото те вече са постигнали нещо, просто не могат да го видят на кантара. За да не ви се случи нещо подобно, трябва да знаете, че мускулната маса е много по-тежка от мазнините. Ако сте на диета и тренирате едновременно, можете да натрупате мускулна маса и да изгаряте мазнини едновременно. И това в повечето случаи води до непроменени показатели на кантара, така че теглото ви остава същото. В такива случаи вместо да гледате скалата, трябва да погледнете резултата в огледалото, където ще можете да видите промените по-бързо.

2. Само постепенно намалявайте количеството на калориите, които изгаряте.

Ако искате да отслабнете и да изгаряте мазнини, определено не трябва да намалявате твърде много калориите си. Ако все пак го направите, това може да накара тялото ви да „гладнее“ бързо, забавяйки метаболизма ви и прави процеса на изгаряне на мазнини по-отнемащ време. За да предотвратите това и да позволите на тялото си да изгаря мазнините с оптимална скорост, трябва постепенно да намалявате броя на калориите си, а именно веднъж седмично или дори през седмица.

3. Променяйте количеството калории, които изгаряте от време на време.

Това е друг начин да надхитрите тялото си и да продължите да горите мазнини, без да забавяте метаболизма си. Променяйте количеството калории на всеки няколко дни, вместо да ги поддържате малки. По този начин не давате възможност на тялото да се адаптира и го карате да продължи активно да гори мазнини. Джим Стопани, кандидат на инженерните науки, казва: „Въпреки че храната е изобилна и достъпна в съвременното общество, тя не променя способността на тялото да я смила. Тялото контролира това, като променя скоростта на метаболизма въз основа на изгорените калории.

Ако сте на диета и ядете едно и също количество калории всеки ден, тялото ви ще се приспособи, като намали скоростта на метаболизма ви, така че да не можете да изгаряте твърде много мазнини.

Ако дневният брой на калориите остане постоянно нисък, тогава скоростта на метаболизма ще спадне. Следователно изходът от тази ситуация е увеличената консумация на калории за няколко дни, след което това количество трябва да се намали за няколко дни. Така че, ако редуваме количеството калории, което изгаряме, мазнините ни ще се изгарят по-ефективно и по-бързо.”

4. Тренирайте с тежести.

Силовите тренировки насърчават много добре загубата на тегло. Проучванията показват, че след силова тренировка, за разлика от аеробиката, тялото продължава да гори калории в продължение на 39 часа! Дори ако просто искате да горите мазнини, все пак трябва да вдигате тежести. Силовите тренировки не само подобряват загубата на тегло, но и предпазват тялото ви от загуба на мускулна маса.

5. Правете интервални тренировки редовно с висока интензивност.

Интервалната тренировка означава, че тренирате редуващо се с нормална скорост и с максимална скорост. Например, можете да скачате на въже с обичайното си темпо за 30 секунди и след това с максимална скорост за 10 до 20 секунди. Същата техника може да се използва при бягане или всяка друга тренировка. И правите различни интензитети последователно, докато вече не можете да тренирате. Този тип обучение ще доведе до по-добри резултати и по-голяма загуба на тегло за кратък период от време.

6. Яжте повече мазнини!

Мазнините са важни за тялото ви, но разбира се само ако не са обикновени, а здравословни, полиненаситени мазнини. Здравословните мазнини имат много ползи за здравето, включително за сърцето. Ако ги консумирате в достатъчни количества, можете да горите по-добре мазнините и да изграждате мускулна маса, а времето за възстановяване след тренировка също ще се ускори. Къде намирате здравословните мазнини? Включете в диетата си риба, ядки, слънчоглед, фъстъчено масло, маслини и яйца, така тялото ви ще бъде снабдено с важните мазнини в достатъчни количества.

7. Намалете количеството въглехидрати, които приемате.

За да отслабнете бързо и здравословно, трябва да намалите количеството въглехидрати, които приемате, особено тези, които се съдържат в захарта или нишестето. Най-добре е да приемате най-голямата част от дневния си прием на въглехидрати сутрин или преди тренировка, като основните доставчици са овесените ядки и зеленчуците. Тъй като въглехидратите са източник на енергия за нашето тяло, лишаването от въглехидрати създава отрицателен енергиен баланс, тялото започва да изгаря естествените си резерви, за да подхранва тялото. Това ще изгори мазнините и ще намали теглото си.

8. Увеличете приема на протеини.

Ако искате да губите мазнини, като спортувате много и се храните с нисковъглехидратна диета, определено трябва да сте сигурни, че приемате достатъчно протеини.

Този увеличен прием на протеин поддържа метаболизма ви да работи правилно, като същевременно предотвратява загубата на мускулна маса.

И както знаете, адекватната мускулна маса е особено важна, когато трябва да има мазнини. изгорени. Проучванията показват, че хората, които ядат повече протеини на диета, се справят много по-добре, което води до по-голяма загуба на тегло.

9. Яжте малки хранения 6 пъти на ден, вместо да ядете големи порции 2-3 пъти.

Яденето повече пъти на ден ще осигури на тялото ви хранителните вещества, от които се нуждае, за да изгради мускули и да изгаря мазнините. Освен това тялото ви не трябва да се пренапряга с дългото храносмилане на големи порции. В допълнение, такава диета ще увеличи метаболизма и ще подобри качеството на приема на храна. Правенето на малка пауза между храненията ще попречи на тялото ви да съхранява мазнините, които приемате, тъй като няма нужда да спестявате за възможни „времена на гладуване“. И точно това е вашата цел.