12 причини да пиете редовно ябълков оцет

12 причини да пиете редовно ябълков оцет

Ползи за здравето на ябълковия оцет

Ябълковият оцет се произвежда от ферментира ябълков сок, докато захарта се превърне в оцет. За да се постигне най-добър ефект, ябълките трябва да се събират в екологично чисти региони, а самата течност не трябва да се нагрява, филтрира или смесва с химически добавки.

По-голямата част от ябълковия оцет се утаява на дъното на бутилката, така наречената майка на оцета. Съдържа най-полезните елементи, състои се от активни оцетнокисели бактерии, които заедно с кислорода също ферментират вино или други течности, така че бутилката трябва да се почисти, преди употребата да се разклати.

В допълнение към полезните свойства на обикновения ябълков сок, ябълковият сайдер оцетът има следните свойства: антибактериално, антивирусно, противогъбично. Ето защо е незаменим лек при кожни проблеми. Естествено мътен ябълков оцет има ползи, които насърчават здравето и може да лекува определени заболявания.

1. Ябълков оцет за подобряване на храносмилането

Добавянето на малко количество ябълков оцет към питейната вода може естествено да подобри храносмилането. За да направите това, разредете една супена лъжица ябълков оцет в голяма чаша вода, разбъркайте добре и изпийте 15 минути преди хранене. Това стимулира секрецията на стомашен сок и храната се усвоява по-бързо.

Важно е да използвате суров, непастьоризиран мътен ябълков оцет, за да получите желания ефект постигнат. Филтрираният или пастьоризиран ябълков оцет не съдържа достатъчно от ензимите и други хранителни вещества, намиращи се в суровия оцет.

Целият натурален ябълков оцет съдържа полезни минерали. и микроелементи, липопротеини с ниска плътност за понижаване на холестерола, пектин за изгаряне на мазнини, оцетна киселина, антивирусна ябълчна киселина, живи ензими, аминокиселини и много други полезни хранителни вещества.

За да подобрите храносмилането, най-добре е да се храните редовно, за предпочитане преди всяко основно хранене. Може също така да намали глада и да помогне при загуба на тегло.

2. Ябълков оцет при киселини, чревни разстройства и запек

Редовната консумация на разреден във вода ябълков оцет помага за намаляване на киселинността на стомаха, което води до киселини. Важно е да разберете, че чистият ябълков оцет е твърде кисел за хора, страдащи от киселини или стомашни язви.

Ябълковите фибри в суровата кал от ябълков оцет успокояват храносмилателния тракт, което помага за намаляване на храносмилателния тракт. стомашни спазми, подуване на корема и подуване на корема за предотвратяване на подуване.

Ябълковият оцет може да се използва и като леко слабително за стимулиране на чревната перисталтика при нередовен запек. Не трябва да има слабителен ефект, ако изхожданията ви са редовни.

3. Предотвратяване на гъбички Candida и нормализиране на чревните бактерии с ябълков оцет

Ябълковият оцет е пълен с полезни киселини, които подобряват чревната флора. Оцетната и ябълчната киселини имат антибактериални, антимикробни и противогъбични свойства и могат да помогнат за ограничаване на разпространението на кандида в червата, което се случва при висока консумация на захар.

4. Укрепване на имунната система с ябълков оцет

Чревната флора е много тясно свързана с имунната система на тялото ни. И в много случаи създаването на благоприятни условия за растежа на полезни бактерии има смисъл за подобряване на цялостното ви здраве. Ябълковият оцет може да помогне за това.

Освен това, суровият, нефилтриран ябълков оцет активира лимфната система, като помага за прочистване на лимфните възли и разреждане на слузта в тялото. С течение на времето това може да облекчи запека, да увеличи устойчивостта към настинки и да облекчи алергиите.

5. Регулирайте нивата на кръвната захар с ябълков оцет

Ябълковият оцет съдържа оцетна киселина, която забавя усвояването на простите въглехидрати и по този начин регулира нивата на кръвната захар.

Хипогликемичният ефект на суровия ябълков оцет е демонстриран в няколко проучвания: “Оцетът може значително да подобри инсулина след хранене (появява се след хранене) и инсулиновата чувствителност при инсулин-резистентни субекти… По този начин оцетът има ефекти, подобни на акарбозата или метформин (антидиабетици)”

< h2 align="left">6. Ябълков оцет за високо кръвно налягане

Някои проучвания върху животни показват, че ябълковият оцет може да понижи високото кръвно налягане и има много доклади в интернет форумите за използването му точно за тази цел.

Възможно е суровият ябълков оцет да увеличи производството на азотен оксид, който спомага за отпускането на кръвоносните съдове. Освен това ябълковият оцет има положителен ефект върху сърдечно-съдовата система, което естествено води до намаляване на високото кръвно налягане с течение на времето.

7. Детоксикация на тялото с ябълков оцет

Ябълковият оцет е популярна съставка в докладите за детоксикация с положителни резултати. В допълнение към вече споменатите ползи за прочистване на тялото, суровият и нефилтриран ябълков оцет, разреден с вода, почиства черния дроб.

Супена лъжица ябълков оцет в голяма чаша вода преди всяко хранене преди всяко хранене. често се използва за ежедневно превантивно почистване на тялото и детоксикация. В някои случаи може да се използва повече оцет за почистване, но в този случай е по-добре да се консултирате с професионалист.

8. Отслабнете с ябълков оцет

Оцетната киселина предотвратява натрупването на мазнини в тялото като цяло и в черния дроб в частност. Високото съдържание на пектин намалява усвояването на мазнините от храната.

Ябълковият оцет също намалява чувството на глад и по-малко храна ви кара да се чувствате по-сити по време на хранене. Разбира се, ако се надявате, че само 1 супена лъжица оцет на ден ще ви помогне да отслабнете, грешите. Само цялостният подход е ефективен.

9. Премахнете лошия дъх с ябълков оцет

Киселините в естествения ябълков оцет убиват бактериите в устата ви, които причиняват лош дъх. Можете също да го използвате за изплакване на устата си, когато миете лицето си сутрин и вечер.

10. Витамини за кожата в ябълковия оцет

Ябълковият оцет балансира pH стойността на кожата и отдавна се препоръчва като тоник за кожата. Може също да помогне за лечение на кожни заболявания като акне, особено когато се използва редовно както вътрешно, така и външно.

11. Ябълковият оцет може да помогне при крампи и умора в краката

Приемът на ябълков оцет може да повиши нивата на калий в тялото, което води до крампи на краката и хронична умора.

12. Издръжливост и енергия в ябълковия оцет

Суровият и нефилтриран ябълков оцет отдавна е известен като тоник и енергизатор. При ежедневна консумация повишава издръжливостта.

Ябълковият оцет е освен всичко друго незаменим помощник в готвенето, добавя се към салати, чайове, маринати, различни дресинги и сосове.< /p>